Kjøttkaker m/ingefær og gratinert blomkål

 

Nei, ingenting er som det var. Nå er det kjøttkaker med ingefær – som gir en ny dimensjon til mors gamle. Gratinert blomkål er både grønnsaker og saus i ett. Denne har du fortjent å prøve!

Ingredienser:

1 kg kjøttdeig
1 liten løk, finhakkes
Grov pepper
Salt
2 egg
Ca 1/2 ts malt ingefær
ca 1/4 ts malt koriander
Ca 1/2 ts malt muskat

Bland alle ingrediensene, og kna eller elt kjøttdiegen slik at alt blir godt blandet.
Stek kjøttkaker i varm panne med 1 ss rapsolje og 1/2 ss smør.

Gratinert blomkål lager du slik:

Ingredienser:

1 Blomkål
2 ss smør
2 ss mel
1/2 l melk
Ost rives til gratinering
Muskat, salt og hvit pepper

Gjør såher:
1. Del opp blomkålen i 4-6 biter og legg den i kokende vann, og la den småkoke i ca 10 min eller til den er nesten mør.
2. Ta den opp av vannet. Så snart du klarer å ta i den, deles den i munnfullbiter og legger alt i en ildfast form. Strø over salt.
2. Lag hvit saus av smeltet smør, hvetemel og melk. Krydre med muskat, salt og hvit pepper. Det hele helles over blomkålen
3. Strø reven ost på toppen
4. Stekes i ovnen på ca 225 grader til toppen har fått en fin gylden farge

Hvis du vil ha ekstra mye saus: Da kan du lage en større porsjon bechamel, og legge blomkålbitene oppi sausen og la dem koke med. Mot slutten av koketiden kan du eventuelt ha litt ost på toppen og sette den inn i ovnen hvis du ønsker å gratinere den.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar