Kinesisk dampet sitronkylling

Har du en wok-panne og en dampkoker av bambus kan du lage denne retten. Det er faktisk enkelt, veldig smakfullt – og ikke minst en sunn måte å tilberede på.

Ingredienser til 4:

3 hele kyllingbryst, skjært i biter på 2-3 cm
4-6 tørkede kinesiske sopp, bløtlagt i varmt vann i 10 min, deretter strimlet
1 ss soyasaus
1 ss østersaus eller kecap manis
1 ts salt
1 ss solsikkeolje, eller tilsvarende
3 cm fersk ingefærrot, skrelt og fint strimlet
1 stor sitron. Saft av en halv, resten i tynne skiver
1 ss maizenna
1 – 2 dl av kokekraften
1 – 2 ss sukker
1/4 ts salt

Legg kyllingbitene og den strimlede soppen i en ildfast skål eller kasserolle sammen med soya- og østersaus. Bland og la det stå og marinere en halv time. Skålen/kasserollen må passe inn i bambuskokeren.

Hell vann i wok-pannen og sett inn bambuskokeren. Ikke la vannet overstige bunnen av bambuskokeren.
Sett på varmen og la vannet koke opp.

Spre den strimlede ingefæren over kyllingen, og legg sitronskivene over der igjen, side om side.
Sett skålen/kasserollen inn i bambuskokeren, sett lokket på og la det hele dampkoke i 20 minutter.
I en skål blander du sitronsaft, maizenna, salt og sukker.

Når kyllingen er ferdig, heller du ut all kokekraften som har samlet seg i bunnen av den ildfaste formen/kasserollen over i en liten kasserolle. Rør inn sitronsaften/maizenna-blandingen i kasserollen med kokekraften, la det koke opp under omrøring/visping inntil sausen blir glatt.

Legg de damkokte kyllingbitene (sammen med ingefær og sopp – sitronskivene kan tas bort) på et fat og hell sausen over. Server sammen med ris.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar