Kikertersuppe

En praktfull suppe for alle anledninger, godt på kalde og våte dager

Ingredienser:

1 liten løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 selleristang, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 kvist rosmarin, finhakket
100 ml tomatpuré
4 ss olivenolje
500 g kikerter
2 l grønnsakbuljong
300 g pasta, skjell, rør eller lignende
Parmesan, revet
Salt
Pepper

Legg kikertene i vann over natten.

Varm opp olje i en stor gryte og tilsett løk, hvitløk, selleri og gulrot. La det surre i ca 10 minutter.
Tilsett rosmarin.
Ha deretter i kikertene, rør om og tilsett buljong eller kraft og tomatpuré. Sett på lokk og la det koke på medium varme i 2-3 timer eller til kikertene er møre.

2/3 av kikertene kjøres i en foodprosessor, deretter has de tilbake i suppen. smak til med salt og pepper, tilsett eventuelt mer kraft dersom du synes suppen blir altfor tykk.

Tilsett pastaen og la den koke til den er ferdig.

Øs suppen i tallerkener og strø eventuelt litt parmesan over. Serveres med ferskt godt brød.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

1 Brit { 11.01.12, Kl: 09:43 }

Super suppe for suppegjøker i 30 grader pluss i Afrika! Rester fra i går spises til lunch i dag!

Legg til en kommentar