Kikertersuppe
En praktfull suppe for alle anledninger, godt på kalde og våte dager
Ingredienser:
1 liten løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 selleristang, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 kvist rosmarin, finhakket
100 ml tomatpuré
4 ss olivenolje
500 g kikerter
2 l grønnsakbuljong
300 g pasta, skjell, rør eller lignende
Parmesan, revet
Salt
Pepper
Legg kikertene i vann over natten.
Varm opp olje i en stor gryte og tilsett løk, hvitløk, selleri og gulrot. La det surre i ca 10 minutter.
Tilsett rosmarin.
Ha deretter i kikertene, rør om og tilsett buljong eller kraft og tomatpuré. Sett på lokk og la det koke på medium varme i 2-3 timer eller til kikertene er møre.
2/3 av kikertene kjøres i en foodprosessor, deretter has de tilbake i suppen. smak til med salt og pepper, tilsett eventuelt mer kraft dersom du synes suppen blir altfor tykk.
Tilsett pastaen og la den koke til den er ferdig.
Øs suppen i tallerkener og strø eventuelt litt parmesan over. Serveres med ferskt godt brød.
Stikkord:
Grønnsakbuljong, gulrot, hvitløkfedd, kikerter, løk, Olivenolje, Parmesan, pasta, Pepper, rosmarin, salt, selleristang, tomatpuré
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar