Kikertersalat

Ypperlig som forrett, til lunch, på koldtbordet, med eller uten ditt favorittbrød.

Ingredienser:

500 g tørkede kikerter
3 bokser tunfisk i olje
4 ss olivenolje
Saft fra 1 sitron
Salt
Pepper
2 ss hakket bladpersille
3 vårløk

La kikertene ligge i vann ett døgn, skift vann underveis. Kok dem til de er møre og skallet løsner. Da er det lett å fjerne det etterpå.
I en serveringsbolle brytes tunfisken opp i biter. Bland inn kikertene.
Bland olje, sitronsaft og persille og hell over. Bland inn vårløken.

Den opprinnelige oppskriften er med cannellini-bønner. Superkokken synes det er enda bedre med kikerter, slik som her. Du kan også bruke hermetiske kikerter.

Det fine med å lage en stor porsjon er jo at du kan ta det med som lunch som en fin avveksling til matpakka.


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

3 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar