Kikertersalat

Ypperlig som forrett, til lunch, på koldtbordet, med eller uten ditt favorittbrød.

Ingredienser:

500 g tørkede kikerter
3 bokser tunfisk i olje
4 ss olivenolje
Saft fra 1 sitron
Salt
Pepper
2 ss hakket bladpersille
3 vårløk

La kikertene ligge i vann ett døgn, skift vann underveis. Kok dem til de er møre og skallet løsner. Da er det lett å fjerne det etterpå.
I en serveringsbolle brytes tunfisken opp i biter. Bland inn kikertene.
Bland olje, sitronsaft og persille og hell over. Bland inn vårløken.

Den opprinnelige oppskriften er med cannellini-bønner. Superkokken synes det er enda bedre med kikerter, slik som her. Du kan også bruke hermetiske kikerter.

Det fine med å lage en stor porsjon er jo at du kan ta det med som lunch som en fin avveksling til matpakka.


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

3 kommentarer

1 silje { 10.07.11, Kl: 21:34 }

hvor mange rekker denne salaten til?

2 Superkokken { 10.07.11, Kl: 22:29 }

Hei Silje. Som en forrett eller salat som del av et måltid, rekker den til 6-8. På et koldtbord enda fler.
Mvh Superkokken :-)

3 Andrea { 10.07.11, Kl: 22:02 }

Ser godt ut :)

Legg til en kommentar