Kikertersalat
Ypperlig som forrett, til lunch, på koldtbordet, med eller uten ditt favorittbrød.
Ingredienser:
500 g tørkede kikerter
3 bokser tunfisk i olje
4 ss olivenolje
Saft fra 1 sitron
Salt
Pepper
2 ss hakket bladpersille
3 vårløk
La kikertene ligge i vann ett døgn, skift vann underveis. Kok dem til de er møre og skallet løsner. Da er det lett å fjerne det etterpå.
I en serveringsbolle brytes tunfisken opp i biter. Bland inn kikertene.
Bland olje, sitronsaft og persille og hell over. Bland inn vårløken.
Den opprinnelige oppskriften er med cannellini-bønner. Superkokken synes det er enda bedre med kikerter, slik som her. Du kan også bruke hermetiske kikerter.
Det fine med å lage en stor porsjon er jo at du kan ta det med som lunch som en fin avveksling til matpakka.
Stikkord:
bladpersille, kikerter, Olivenolje, Pepper, salt, sitronsaft, tunfisk i olje, vårløk
Del med andre:
3 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar