Karamellpudding (Pouding au caramel)

Klassisk norsk karamellpudding – laget etter Schønberg Erken. Karamellpudding smaker like godt etter ribbe som lutefisk, og er en fast juletradisjon hos Superkokken.

Ingredienser:

12 egg
60 gr. sukker
1 l fløte
1 stang vanilje

Til glasur:
1/2 kg sukker
1/2 l vann

Rett fra Schønberg Erken kommer fremgangsmåten her:

12 eggeplommer og 6 hviter vispes med sukkeret 1/2 time; heri helles under omrøren den kokende fløte, kokt med den kløvede vaniljestang.

Avkjøles og helles i en større eller helst to mindre former, hvori følgende stivnede glasus:
Sukkeret til glasur kokes i en jerngryte med vannet til det er tørt og atter smeltet, tas av varmen øieblikkelig sukkeret er lysebrunt, røres i til man får den farve man vil ha (kastanjebrunt), og helles da s t r a k s i formene, som dreies hurtig omkring til alt sukkeret er stivnet. Formene settes i stekeovnen i en panne med vann og koker 1 1/2 – 2 timer.

Hvelves når den er kold. Bør lages dagen før den skal serveres. Til 8 à 10 personer.

Henriette Schønberg Erken


Stikkord:
, , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar