Karamelliserte klementiner
Klementiner er jul, og jul er blitt klementiner. Husk å sjekke at klementinene ser friske ut når du kjøper dem i butikken.
En gjennomsnittsnordmann spiser seks kilo klementiner i året, mesteparten i julen.
Karamelliserte klementiner passer perfekt som en dessert i julen.
Ingredienser (til 2)
100g sukker
2-3 klementiner, i båter
Juice av 1 sitron
Juice av 1 appelsin
25g usaltet smør
50ml kremfløte
Fremgangsmåte
Smelt sukkeret ved lav varme i en stekepanne, til det blir karamell.
Putt klementinbåtene oppi stekepannen og bland godt slik at de blir dekket av karamell.
Fjern klementinbåtene fra karamelen og plasser dem på et bakepapir og legg dem i fryseren i tre-fire minutter.
Nå fortsetter vi ved å lage karamellsaus.
Tilsett appelsin og sitron juice, smør og fløte i stekepannen og bland det godt sammen med karamellen. La det stå på lav varme i noen minutter og sett det deretter til side.
Plasser klementinbåtene på en tallerken og ha litt av karamellsausen over.
Stikkord:
appelsin, jul, karamell, karamellsausen, klementiner, kremfløte, sitron, smor, stekepanne, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar