Kanelboller (Skillingsboller)

Kanelsnurr

Kanelboller er lurt å ha på lur – altså, det betyr at du må være snar å fryse ned noen for de går som varmt hvetebrød. De smaker uten tvil aller-aller best når de er nybakte, men som nevnt, de kan fryses!

Ingredienser til ca 10-15 boller:

1 egg
75 g sukker
3,5 – 4 dl helmelk
ca 750 g hvetemel
1 pakke gjær
2-3 ts kardemomme
1 ts salt
150 g smør
Til fyllet trenger du litt smør og noen skjeer kanel og sukker
egg til pensling

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker lett før du tilsetter lunken melk. Jeg bruker tørrgjær som jeg blander inn i melet sammen med kardemommen. Tilsett mesteparten av melet og la deigen få en god elting. Deretter tilsettes romtemperert smør som er delt opp i små terninger. Tilslutt har du i resten av melet sammen med saltet. Deigen skal være litt ”klissete”. La den få heve på en lun plass til den har nådd dobbel størrelse – det tar ca 45 minutter.

La deigen få en liten hvil før du kjevler den ut til et rektangel. Ha på smør – jeg tar den lette varianten med ostehøvel på kjøleskapkaldt smør og lager finer skiver som jeg legger på deigen. Deretter strør jeg over noen spiseskjeer med sukker og kanel. Rull sammen deigen på langs og skjær 2,5-3 cm tykke skiver. Kanelsnurrene legges på bakepapir og stekes med snittflaten opp. Heves i ca 30 minutter før de stekes.

Stekes på 200 grader over/undervarme (eller 180 grader varmluft) midt i ovnen.
Husk: kanelsnurrene pensles med egg før du setter dem inn i ovnen. Stekes i ca 15-20 minutter.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar