Kalvestek i rødvin

Langtidsstekt og mør kalvestek i rødvin med Rösti-poteter – uslåelig kombinasjon. PS: Det er greit å starte dagen før.

Ingredienser:

Kalvestek, surret ca 1,5 – 2 kg
1 løk, hakket
1 gulrot hakket
1 selleristang, hakket
2-3 hvitløkfedd, i skiver
1 ss timian
1 ts meriam
2 laurbærblad
1/2 dl bladpersille, hakket
1/2 ts malt nellik
1 ts pepper
1-2 ts salt
1 flaske rødvin, eller 3,5 dl rødvin og 3,5 dl oksekraft
1/2 dl brandy eller cognac
1/2 boks hermetiske tomater, finhakket (polpa)
2 ss rapsolje

Legg kjøttet i en glassform eller dypt fat som er stor nok til å romme alle ingrediensene.
Fordel alle grønnsakene i formen, urter og salt og pepper. Hell over en flaske rødvin, brandy og tomater. Bland godt og vend kjøttet et par ganger.
La dette stå og marinere i ca 12-14 timer i kjøleskap.

Ta kjøttet opp av marinaden, og tørk det med kjøkkenpapir. Sett marinaden til side.
Varm opp rapsolje i en smijernsgryte, og brun kjøttet inntil det er pent brunt på alle sider og over det hele.

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Hell all marinaden og grønnsakene over kjøttet i gryten, og kok opp.

Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen. La den stå i ovnen i ca 3 – 3,5 timer mens du snur den hver halvtime og øser den.

Når den er ferdig tar du den opp og lar den hvile under aluminiumsfolie mens du lager sausen.

Sil kraften av grønnsakene, og hell det over i en kasserolle.

La kraften koke inn til det er igjen ca 8 dl. Dersom du ønsker en tykkere saus, kan du jevne den med 1 ss maizenna rørt ut i litt kaldt vann.

Skjær steken i skiver, legg på tallerkener og fordel sausen over.

Serveres med Rösti-poteter, potetmos eller brasserte gulrøtter og løk.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar