Kalveskiver med tunfisksaus – ‘Vitello tonnato’

En fantastisk lett og smakfull forrett, eller hovedrett – alt ettersom. Passer perfekt som sommermat, på en buffét, eller ta frem som en snack. Den tar litt tid å lage – men det er det verdt!

Ingredienser:

900-1.125 g surret kalvestek
1 gulrot
1 selleristang
1 løk
4 stilker bladpersille
1 laurbærblad

Tunfisksaus:
3-4 dl majones
200 g tunfisk i olje fra boks
5 ansjosfileter
3 dl olivenolje
3 ss sitronsaft
3 ss små kapers
Salt etter behov

I en kasserolle som er stor nok til å romme kalvekjøttet, legg det inn – fyll på vann og ta kalvekjøttet ut igjen. Kok opp vannet, og legg deretter i kjøttet, gulrot, selleri, løk, persille og laurbærblad. La det koke opp, og la det småkoke i ca 2 timer. ta kasserollen av varmen og la kjøttet kjøles helt av i kokekraften.

Ha tunfisk, olivenolje, ansjos, sitronsaft og kapers i en kjøkken-maskin , og kjør den på full guffe noen sekunder inntil sausen får en kremet konsistens. Ta sausen ut og bland vend den forsiktig inn med majonesen. Smak til eventuelt salt.

Når kjøttet er avkjølt, legg det på en skjærefjøl, ta av nettingen, og skjær det i tynne skiver.

Smør bunnen av et serveringsfat med litt av sausen. Legg kalveskivene kant-i kant ved siden av hverandre i et lag, og dekk det hele med et lag av sausen. Legg et nytt lag med kalveskiver over dette og dekk med sause igjen. Beregn sausen slik at du kan dekke det siste laget av kalvekjøtt med saus. Jo flere lag du får, jo bedre er det da det hindrer at kjøttet blir tørt.

Dekk fatet med plast eller aluminiumsfolie og la det stå 24 t i kjøleskap før servering. Den holder seg i kjøleskapet i inntil 14 dager.

Servering; legg noen skiver kalvekjøtt og saus på tallerkenen, pynt med oppskjærte gulrøtter fra kokevannet, skivet oliven, oppskjærte små syltagurk, hele kapers eller persilleblader. Serveres med varme kokte poteter. Opprinnelig er dette en italiensk rett (Vitello Tonnato), der den på restauranter oftest er å finne på menyen om sommeren. Boun appetito!


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar