Kalve-schnitzel m/Tomatsaus

 

Er du så heldig å være i besittelse av en kalveschnitzel, eller scaloppine som det heter på italiensk, kan du lage ‘Scaloppine di vitello alla pizzaiola’. En klassisk rett i Italia – som smaker helt vidunderlig. Snart er du på barrikadene og forlanger: Mer kalvekjøtt i Norge!

Har du først lært å lage en type scaloppine  – lager du fort andre med ulike typer saus. Heng med, det er lettere enn du tror.

Ingredienser:

3 ss olje
3 hvitløksfedd, skrelt og knust
450 g kalvefilet, skjært i tynne skiver og banket flate
90 g mel
Salt
Pepper
6 ss hvitvin
3 ts tomatpuré, rørt ut i 8 ss varmt vann
1/2 ts oregano
2 ss kapers

Start med å banke kjøttskivene så tynne som mulig. Blir de store i omkrets kan du dele dem i to slik at de blir ca 10 x 5 cm.

Ha oljen i en panne og ha hvitløken i. La den surre til den er mørk, og ta deretter hvitløken ut av pannen.

Vend begge sidene av kalveskivene i mel, rist av dem og legg dem i stekepannen. Gjør det samme med de neste skivene, vend dem i mel like før de has i pannen. Ellers kan melet bli fuktig og de blir ikke riktig stekt.


Stek dem hurtig til de er lett brune. De skal ikke stekes som en biff med stekeskorpe, og det skal ikke ta mer enn ett minutt på hver side, hvis oljen er varm nok. Ikke la skivene overlappe hverandre. Stek heller i flere omganger.

Når de er ferdig stekte tas de over på et varmt fat – salte og pepre.

Tilsett vinen i pannen, skrap løs fra bunnen. Tilsett deretter den utrørte tomatpuréen og rør om. Tilsett smør og la det putre litt til sausen begynner å tykne. Tilsett oregano og kapers, rør det inn i sausen, og la det stå i et minutt til.

Deretter tilsetter du de stekte kalveskivene. Snu dem et fort et par ganger i sausen.

Legg skivene over på fat eller tallerkener og fordel sausen over. Server med det samme.

Tilbehør til scaloppine kan være forskjellig; potetmos, smørstekte erter, squash-stuing eller lignende. Her har Superkokken brukt squash-stuing, det er en fin kombinasjon.


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar