Kalve-schnitzel m/Sitronsaus

‘Scaloppine al limone’ er en klassiker i Italia – både hjemme og på restauranter. En frisk og annerledes måte å servere kalv på – en sikker vinner!Har du først lært å lage scaloppine al limone – lager du fort andre med ulike typer saus. Fremgangsmåten er temmelig lik. Slik gjør du en ‘al limone’:

Ingredienser:

2 ss olje
60 g smør
450 g kalveskiver, ca 6 mm tykk. Fra f.eks. kalvestek. Aller helst fra et helt stykke/muskel, rundbiff, eller lignende. Kalvestek som skjæres i skiver går bra.
100 g mel
Salt
Pepper
2-3 ss presset sitronsaft
2-3 ss finhakket bladpersille

Start med å banke kjøttskivene så tynne som mulig. Blir de store i omkrets kan du dele dem i to slik at de blir ca 10 x 5 cm.

Varm opp oljen og litt av smøret i en stor stekepanne på middels høy varme. Vend begge sidene av kalveskivene i mel, rist av dem og legg dem i stekepannen. Gjør det samme med de neste skivene, vend dem i mel like før de has i pannen. Ellers kan melet bli fuktig og de blir ikke riktig stekt.

Stek dem hurtig til de er lett brune. De skal ikke stekes som en biff med stekeskorpe, og det skal ikke ta mer enn ett minutt på hver side, hvis oljen er varm nok. Ikke la skivene overlappe hverandre. Stek heller i flere omganger.

Når de er ferdig stekte tas de over på et varmt fat – salte og pepre.

Ta pannen av varmen og tilsett sitronsaften. Skrap løs fra bunnen, ha i resten av smøret og rør inn persillen.

Legg de stekte kalveskivene tilbake i pannen, sett den på medium varme – lenge nok til  å varme opp sausen og skivene, vend dem i pannen.


Overfør skivene til et serveringsfat eller tallerkener, og fordel sausen over skivene. Server med en gang.

Tilbehør til scaloppine kan være forskjellig; potetmos, smørstekte erter eller lignende. Her har Superkokken brukt smørstekte erter, det er en fin kombinasjon.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar