Julekake
Julekake er en fryd å bake og det fyller huset med deilig lukt av jul og hjembakst.
Ingredienser:
650 – 700 g mel
125 g sukker
1 pakke gjær
1-2 ts malt kardemomme
5 dl melk
125 g smør
1 håndfull rosiner
1 egg
Fremgangsmåte:
Bland mel, sukker, gjær og kardemomme. Tilsett lunken melk. La maskinen elte deigen i ca 8-10 minutter eller til den er blank og fin. Til slutt har du i små biter av smør.
La deigen få heve til den er blitt dobbelt så stor – det tar i underkant av en time.
Når deigen er ferdig hevet, deler du den i to. Tilsett rosiner og legg de to runde julekakene på bakepapir. Pensle dem med et vispet egg hvis du vil ha en blank overflate.
Stekes nederst i ovnen på varmluft – ca 175 grader i 30-40 minutter.
Stikkord:
Egg, gjær, jul, kardemomme, mel, melk, rosiner, smor, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar