Julebrød med sultaner og valnøtter

I tillegg til sultaner og valnøtter er brødet krydret med kardemomme og ingefær. Deilig smak som gir fint underlag til alle slags pålegg – om du da ikke bare spiser det med et godt smør på toppen.

Ingredienser:
125 g smør
5 dl melk
1 – 2 ts maltekstrakt
1 pk tørrgjær
120 g sukker
1-2 ts malt kardemomme
1-2 ts malt ingefær
700 gr mel
1 neve sultaner (store gule rosiner)
1 neve valnøtter
1 egg

Fremgangsmåte:
Smelt smøret med melken og maltekstraktet – pass på at blandingen er lunken og ikke for varm. Ha gjæren i en bolle og løs den opp i litt av væsken. Tilsett resten. Bland de tørre ingrediensene og ha det i melkeblandingen. Jeg lar kjøkkenmaskinen gjøre jobben og setter den på 8 minutter. Deretter dekker jeg over bollen og lar deigen få heve seg i ca 45 minutter. Det som ofte skjer er at jeg glemmer hele deigen, noe som skjedde denne gangen også. Jeg gikk en tur og plutselig hadde den hevet i mer enn 2 timer….

Ferdig hevet deler jeg deigen i to deler og lar dem få hvile i et par minutter. Deretter elter jeg for hånd inn nøtter og sultaner. Her velger du den frukten og de nøttene du liker best, eller de sakene du har tilgjengelig i huset. Kle formene med bakepapir og legg deigene ned i formen – snitt dem på toppen. La dem heve i 30-40 minutter. Før du setter dem i ovnen pensler du med egg på toppen.

Stekes nederst i ovnen på 175 grader, varmluft, i ca 30 minutter.
Uslåelig deilige brød – eller julekaker, som noen kaller det.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar