Julebrød med masse godt i

Julebrød kan krydres og tilsettes alt hva hjertet begjærer. Fritt fra Tara Smak har jeg laget min fornorskede variant av Julekake fra Argentina. Her er Superkokkens begjær hva angår julebrød;

Ingredienser:
1 pk gjær
1/2 dl vann
1 ts sukker
1 ss hvetemel

1/2 dl h-melk
1 dl sukker
2-3 ss appelsinskall
1/2 ts salt
2 ts maltekstrakt
2 eggeplommer
2 egg
170 g smør

75 g rosiner
100 g aprikos
75 g hasselnøtter
110 g fiken
100 g dadler
70 gr valnøtter
50 g store rosiner
75 g mandler

6 dl hvetemel

Fremgangsmåte:
Løs opp gjær og sukker i lunkent vann, tilsett hvetemel . La det stå i ca 30 minutter, eller til blandingen begynner å ese litt.
Detetter tilsettes melk, sukker, finhakket appelsinskall, salt og maltekstrakt. Pisk egg og eggeplommer og ha dette i røren. Smøret tilsettes posjonsvis i små terninger som eltes inn i blandingen.Deretter har du i mel – litt etter litt.

Del apriskosene, dadlene og fiken i passe små biter. Bland dette sammen med nøttene i en separat bolle. Tilsett litt hvetemel slik at frukt- og nøtteblandingen blir litt mindre klebrig. Da unngår du også at alle godsakene synker i bunnen av røren. Bland frukt og nøtter forsiktig inn i røren.

Røren er nokså klisssete. Fordel den i to former (som er kledd med bakepapir) og la deigen heve i formene til den er ca dobbel i størrelse.

Stekes på 175 grader, varmluft i 45 minutter. Slå ned temperaturen til 155 grader, stek i 15 minutter med ovnsdøren på gløtt. Avkjøles på rist. Dette julebrødet smaker godt med kun litt smør, med ost eller kjøttpålegg.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar