Jordbær m/Mascarpone

O’ søte, kjære – den som får sette tennene i denne! I høysesongen for jordbær er dette en fantastisk måte å lage jordbærdessert på.

Ingredienser (til 4 personer)

500g jordbær
1/3 kopp solbærlikør (creme de cassis)
115 gram sukker
250 gram mascarpone
1,5  dl kremfløte

Fremgangsmåte

Del halvparten av jordbærene i to – og legg dem i en bolle. Tilsett halvparten av likøren og bland. Dekk til bollen med de marinerte jordbærene og sett den til kjøling.

Finhakk resten av jordbærene og legg dem i en liten kasserolle sammen med resten av likøren og sukkeret. Varm opp og la det hele putre i 6-7 minutter, til jordbærene er myknet. Hell jordbærblandingen i en foodprosessor og blend den til en smoothie. Sett denne i fryseren.

Visp sammen mascarpone og kremfløte. Tilfør så jordbærsmoothien og visp dette sammen til det tykner til en krem.

Dander desserten på porsjonsasjetter: Legg ett lag med jordbærkrem, så et lag med de marinerte jordbærene, så ett lag med jordbærkrem og topp det hele med marinerte jordbær.


Stikkord:
, , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 simona { 19.06.11, Kl: 15:34 }

jordbær er best med sitron

2 Superkokken { 19.06.11, Kl: 20:43 }

Hei! Hyggelig å høre at du synes det. Som du sikkert har sett har Superkokken også en oppskrift på jordbær med sitron. Superkokken har også sansen for denne. Det er jo en fantsatisk måte å tilberede jordbær på, som fremhever den gode jordbærsmaken. Heldigvis – det er enda mer i vente; Senere på sommeren kommer jordbærene fra Nord-Norge – mildere klima og lys hele døgnet gjør dem saktevoksende, smakfulle og og søte!

Legg til en kommentar