Jordbær m/Mascarpone
O’ søte, kjære – den som får sette tennene i denne! I høysesongen for jordbær er dette en fantastisk måte å lage jordbærdessert på.
Ingredienser (til 4 personer)
500g jordbær
1/3 kopp solbærlikør (creme de cassis)
115 gram sukker
250 gram mascarpone
1,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Del halvparten av jordbærene i to – og legg dem i en bolle. Tilsett halvparten av likøren og bland. Dekk til bollen med de marinerte jordbærene og sett den til kjøling.
Finhakk resten av jordbærene og legg dem i en liten kasserolle sammen med resten av likøren og sukkeret. Varm opp og la det hele putre i 6-7 minutter, til jordbærene er myknet. Hell jordbærblandingen i en foodprosessor og blend den til en smoothie. Sett denne i fryseren.
Visp sammen mascarpone og kremfløte. Tilfør så jordbærsmoothien og visp dette sammen til det tykner til en krem.
Dander desserten på porsjonsasjetter: Legg ett lag med jordbærkrem, så et lag med de marinerte jordbærene, så ett lag med jordbærkrem og topp det hele med marinerte jordbær.
Stikkord:
jordbær, kremfløte, mascarpone, solbærlikør (creme de cassis), sukker
Del med andre:
2 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar