Jeris glutenfrie maisbrød

Denne oppskriften er fra vår venn Jeri Denniston’s blog www.myway2health.com i Arizona, og her er hva hun skriver;

«Every family has a favorite recipe for turkey or sides, and ours is no different. One of our favorites is firebird stuffing, which is cornbread based with chiles and cranberries.

The big difference now though, is that I have to prepare it gluten-free. After some searching and trial and error, I have developed the stuffing into a gluten-free Firebird Cornbread instead of stuffing.

So if you’re looking for a really good gluten-free cornbread recipe, try this!»

Ingredienser:

170 g gul eller hvit maismel
2 ts glutenfritt mel (Jeg bruker Bob Red Mill)
1 ts rismel
1,5 ts bakepulver
1 / 4 ts natron
1 / 4 ts salt
2,5 dl kjernemelk (Fersk melk tilsatt eddik – 2 ts til 2 1/2 dl melk kan erstatte kjernemelk i de fleste oppskrifter)
1 stort egg
1 ss yoghurt naturell, gresk type
1 ss honning
1 ss lønnesirup
1,5 ss brunt sukker (valgfritt)
0,5 dl tyttebær
1 / 2 Jalapeño, finhakket
1 stor fedd hvitløk, finhakket
1 / 4 løk, finhakket
0,5 dl hakket sort oliven (valgfritt)

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 230 grader.
Smør en ildfast form og varm den i 5 minutter før du heller i blandingen.

Ha alle de tørre ingredienser i en bolle og bland godt. Lag en grop i midten av blandingen.
Visp sammen fløte, egg, honning, lønnesirup og brunt sukker. Skill egget og visp eggehviten litt før du tilsetter de våte ingrediensene i melblandingen. Bland godt og vend inn yoghurt til slutt.

Hell det hele i den ildfaste formen og stek i ovnen i 20 minutter eller til den er gyllen. Avkjøles på rist i ca 10-15 minutter før du deler den opp i serveringsklare ruter.

Nyt!


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar