Italienske pølser på grillen

Hva er gode pølser på grillen? Italienske m/fennikel er en av Superkokkens favoritter!

Disse små deilige, smaksrike pølsene skiller seg ut fra de vanlige farsebaserte grillpølsene ved at de er grove, og inneholder kun rent svinekjøtt (helst fra bogen), fett (33 %, som er ideelt mht smak, saftighet og konsistens) , salt, pepper, samt ulike urter. Disse er med fennikel og smaker hinmelsk direkte fra grillen. Enten alene eller sammen med en enkel salat, og en lett rødvin (Valpolicella) eller rosévin til. I dag serverer Superkokken pølsene sammen med en enkel og utrolig smaksrik italiensk potetsalat.

Kanskje det beste av alt – disse pølsene kan du lage selv med enkle hjelpemidler!

Buon appetito!


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 Nils { 09.07.11, Kl: 20:54 }

har du en oppskrift på slike pølser da som du kan dele med oss?

2 Superkokken { 09.07.11, Kl: 23:15 }

Hei Nils. Hyggelig at du spør om det, for vi skal om ikke alt for lenge presentere oppskrifter, fremgangsmåte og tips for å lage egne pølser. Håper at du har tålmodighet til å vente ca en uke. Men inntil da, oppskrift på pølser med fennikel:
For å lage 3 kg pølser må 2 kg være rent svinekjøtt og ca 1 kg fett.
Litt avhengig av hvilken tarm som brukes, regn med i overkant av 1 m/kg pølse, så har man litt å gå på.
Skjær kjøttet i store terninger – legg det i fryseren i en time.
Kjøttet kvernes på groveste skiva – eller hakkes for hånd(!)
Bland inn ca 1 ss salt, ca 1 ss pepper, ca 1 ss fennikelfrø – og la dette stå i kjøleskap i en time før det fylles i tarm.
(Superkokken liker også å blande inn et par, tre knuste tørre små chili.
Hvis du ikke har kjøkkenmaskin med pølsetut tilgjengelig kan du bruke en trakt med tut. Tre så mye tarm (hold den fuktig) som det går over tuten. Legg pølsemassen i trakten og skyv den gjennom tuten og fyll opp tarmen. Det er om å gjøre å ikke få pølsene hverken for hardtstappede eller for slappe. Det er bare litt øvelse som skal til. Snu annenhver pølse for å separere dem, eller bind dem opp med tråd. Det er også fullt mulig å lage en eller flere lange, som du legger i en kveil på panna eller grillen. La imidlertid pølsene ligge i kjøleskap 24 t før du steker eller griller dem, slik at smakene får satt seg.
Håper dette kan være Ok inntil vi kommer tilbake med mer på bloggen.
Masse hilsen
Superkokken :-)

Legg til en kommentar