Italienske kjeks – Biscotti
Biscotti er nydelige italienske kjeks som Superkokken og alle andre lager så lett og raskt. Her gir vi deg en oppskrift med mandler og pistasjenøtter. På bildet ser du at vi har puttet inn rosiner også. Det var fordi vi hadde så lite pistasjenøtter – men det stoppet ikke Superkokken fra å gå igang med sin spesialversjon av Biscotti.
Ingredienser:
50 g smør
115 g sukker
175 g fint mel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
1-2 ts malt koriander
2-3 ss finhakket sitronskall
50 g polenta
1 egg
2 ss likør, brandy eller kirsch
50 g mandler, uskollede
50 g pistasjenøtter
Bland sammen mel, salt, bakepulver og malt koriander. Tilsett sitronskall, polenta, lettpisket egg og alkohol. Samle deigen. Ha i nøtter, mandler og/eller rosiner.
Del deigen i to og form hver halvdel til to avlange stykker som måler ca 6 x 20 cm. De kan være ca 1,5 cm høye.
Stekes nederst i ovnen på 160 grader i 30 minutter. Ta dem ut og del dem opp i små stykker på ca 1,5 cm. Sett dem inn i ovnen igjen og la dem steke i 10 minutter til.
Disse kan du ha i kakeboks opp til en uke. Supekokken formoder at de aldri har vart så lenge fordi Biscotti bruker å gå ned på høykant.
De passer til mye; Kaffe, Søte dessert-viner som Vin Santo, Portvin. Og kraftig, søtt mørkt øl. Prøv dem til is-krem, sammen med jordbær eller andre gode ting.
Stikkord:
bakepulver, brandy, jul, malt koriander, mandler, mel, pistasjenøtter, polenta, salt, sitronskall, smor, sukker
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar