Italienske kjøttboller
Italienske kjøttboller serveres i tomatsaus med stekte grønnsaker til, eller som her – med pasta.
Ingredienser:
6 ss melk
En skive hvitt brød
450-500 g kjøttdeig
1 ss finhakket løk
1 ss hakket persille
1 egg
Litt muskat
En liten håndfull revet Parmesan
Olje
Salt
Pepper
1 boks hermetiske tomater
Varm opp melken og løs opp brødet. Sett til side
I en bolle blander du kjøttdeig, løk, persille, egg, muskat, og Parmesan, 1 ss olje, samt det oppløste brødet, salt og pepper.
Bland alt godt.
Lag små kjøttboller på størrelse med store klinkekuler.
Stek kjøttbollene i en stor stekepanne på litt mer en medium varme. Når alle kjøttbollene er brune, heller du over en boks med finhakkede tomater. Lekk på lokk og la det hele koke inntil tomatene har tyknet til en saus, ca 25 minutter.
Som sagt kan denne retten serveres slik den er. Som hovedrett kan den serveres med f.eks stekte fennikel eller squash. Den kan også serveres som en pastasaus. Den passer også pefekt i en buffet.
Stikkord:
brød, Egg, hermetiske tomater, kjøttdeig, løk, melk, muskat, olje, Parmesan, Pepper, persille, salt
Del med andre:
2 kommentarer
Dette så og høres riktig godt ut! Skal teste den! Takk for mange fine tips!
Kjære Unni,
Hyggelig at du følger – det er en ære!
Tusen takk fra Superkokken
Legg til en kommentar