Italienske kjøttboller

Italienske kjøttboller serveres i tomatsaus med stekte grønnsaker til, eller som her – med pasta.

Ingredienser:

6 ss melk
En skive hvitt brød
450-500 g kjøttdeig
1  ss finhakket løk
1 ss hakket persille
1 egg
Litt muskat
En liten håndfull revet Parmesan
Olje
Salt
Pepper
1 boks hermetiske tomater

Varm opp melken og løs opp brødet. Sett til side
I en bolle blander du kjøttdeig, løk, persille, egg, muskat, og Parmesan, 1 ss olje, samt det oppløste brødet, salt og pepper.
Bland alt godt.
Lag små kjøttboller på størrelse med store klinkekuler.
Stek kjøttbollene i en stor stekepanne på litt mer en medium varme. Når alle kjøttbollene er brune, heller du over en boks med finhakkede tomater. Lekk på lokk og la det hele koke inntil tomatene har tyknet til en saus, ca 25 minutter.

Som sagt kan denne retten serveres slik den er. Som hovedrett kan den serveres med f.eks stekte fennikel eller squash. Den kan også serveres som en pastasaus. Den passer også pefekt i en buffet.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar