Italiensk riskake med smak av appelsin

Italiensk riskake

Riskake lager jeg altfor sjelden. Hvorfor vet jeg ikke, for det er en smak av Italia. Kaken er lett å lage og er alltid like god. Den kan med fordel lages ferdig en dag eller to før den serveres.

Ingredienser:

1,7 liter helmelk
skall fra en halv sitron
frø fra en vaniljestang
200 g sukker
300 g arborio-ris

5 eggeplommer
5 eggehviter
3-4 ss sitron- eller appelsinlikør
45 g rosiner
finhakket skall fra en appelsin

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, sitronskall, frø fra vaniljestangen og sukker i en kasserolle. Når det hele koker tilsetter du risen og koker det hele i omtrent en halv time. Blandingen er ferdig når risen er passe myk og melken er kokt inn. La blandingen få kjølne og fjern sitronskallet.

Pisk sammen eggeplommer og likør til det er luftig. Deretter og i en separat bolle, pisker du sammen eggehvitene til de er helt stive.

Når ris og melk er avkjølt tilsetter du de sammenvispede eggeplommene og likøren. Så vender du forsiktig inn eggehviten, rosiner og appelsinskall.

Kakedeigen helles forsiktig i en godt smurt form. Bruk gjerne en stor form på 24 cm. Settes inn nederst i varm ovn på 180 grader og stekes i ca en time.

Kaken kan serveres som den er, med is eller krem og kan pyntes med ekstra appelsinskall og melis. Nytes like godt til kaffe, te eller dessertvin.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar