Inger Annes potetgrateng

Inger-Annes potetform er av den helnorske varianten og smaker kjempegodt. Superkokken antar at hun lager den på denne måten.

Ingredienser:

1kg potet
1-2 gule løk
5-6 dl helmelk
1,5 dl fløte
Muskat
Salt og Pepper
Gulost eller Parmesan
Smør

 Fremgangsmåte:

Skrell og del potetene i fine skiver. Det samme gjør du med løken. Legg poteter og løk lagvis i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Varm opp melk og fløte sammen med revet muskat – hell dette over potetene.

Til slutt har du ost på toppen og helt til slutt noen klatter med smør.

Stekes nederst i ovnen på 200 grader – når det nærmer seg klar til servering skrur du opp temperaturen til 225 grader. Det hele tar ca 45 minutter til en times tid. Smaker best når den er glovarm.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar