Ingefærkake med grapparosiner
Ingefærkake er en ordentlig god gammeldags kake som gir varme i kroppen. Er du kjempeglad i ingefær tilsetter du bare litt mer ingefær enn oppskriften tilsier.
Ingredienser:
175 g smør
2 dl sukker
3 egg
2-3 ss ingefærlake
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3-4 knoller syltet ingefær
3-4 ss grapparosiner (rosiner som har ligget i grappa) – kan sløyfes
Fremgangsmåte:
Rør sammen smør og sukker til det er skikkelig luftig. Tilsett egg og deretter tilsetter du ingefærlake, mel, bakepulver og rosiner. Rør gjerne inn bakepulver og rosiner i melet før du blander det med det våte.
Kakedeigen helles i en godt smurt form (brødform ca 2 l eller rundform). Du kan også dekke formen med bakepapir. Settes inn nederst i ovnen og stekes på 175 grader. Ingefærkaken er ferdig etter ca 1 time og 20 minutter – sjekk for sikkerhetsskyld med en stekepinne. Avkjøles på rist.
Kaken kan serveres som den er, med is eller krem og kan pyntes med ekstra ingefær- og melisglasur. Nytes like godt til kaffe, te eller dessertvin.
Stikkord:
bakepulver, Egg, grapparosiner, hvetemel, ingefærlake, smor, sukker, syltede ingefær
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar