Hvit gløgg
Denne gløggen er etter oppskrift fra Mats Bunæs – og den anbefaler Superkokken på det varmeste. Gløggen er en supert alternativ til den tradisjonelle rødvinsgløggen.
Ingredienser:
200 g sukker
2 biter fersk og skrellet ingefær
1 stang sitrongress
3 stk stjerneanis
1 kanelstang
1/2 l eplejuice
3 dl akevitt
1 flaske hvitvin – vi brukte riesling
Fremgangsmåte:
Kok opp sukker med eplejuice og ha i krydder. Det hele kokes i 20 minutter. Kjøl ned og la stå – helst til dagen etter.
Ha i vin og brennevin og varm det hele til kokepunktet (men det skal ikke koke, med mindre du ønsker å ta vekk alkoholen).
Stikkord:
akevitt, eplejuice, Hvitvin, ingefær, kanelstang, sitrongress, stjerneanis, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar