Hverdagsbrød
Rugbrød til hverdag og fest!
Ingredienser:
1 pk gjær
5 dl vann
2 ss olje
8 dl hvetemel
1 dl samalt hvete, grov
4 dl rugmel, grovt
3 ts salt
Fremgangsmåte:
Rør sammen ingrediensene og la maskinen elte deigen i omlag 10 minutter – kanskje noe lengre for hånd.
Heves i 2 timer, under plast og på en lun plass. Deretter formes deigen til to brød, som får stå og godgjøre seg på bakeplaten i en times tid. Sett ovnen på 250 grader, ha en 1/2 liter vann i ovnsskuffen og sett inn brødene midt i ovnen.
Lag noen snitt på toppen like før du setter brødene inn i varmen. Slå ned temperaturen til 210 grader. Stekes i 25-30 minutter. Avkjøles på rist og vips så er de spiseklare.
Stikkord:
gjær, hvetemel, olje, rugmel, salt, samalt hvete, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar