Herman 2

«Hei jeg heter Herman» sto det på oppskriften.  Dette er rene farsotten og nok en gang sto jeg der med et lite glass med naturlig surdeigsbase. For de av mine venner som har fått den samme basen fra Superkokken – her kommer en ny variant av oppskriften;

Jeg er en naturlig surdeigskake. Jeg skal stå på kjøkkenbenken i romtemperatur. Jeg skal stå uten lokk (legg gjerne en stoffklut/gasshåndklede over meg). Ikke sett meg i kjøleskapet. Slutter jeg å boble er jeg død……..

Dag 1: Du får Herman

Dag 2: Rør i Herman 2-4 ganger

Dag 3: Som i går

Dag 4: Herman er sulten. Gi ham 2 dl melk, 2 dl mel og 2,5 dl sukker

Dag 5: Rør i Herman 2-4 ganger

Dag 6: Som i går

Dag 7: Som i går

Dag 8: Som i går

Dag 9: I dag er Herman sulten igjen. Gi ham det samme som sist. Deretter deler du Herman i 5 deler. Gi bort 4 av delene til 4 av dine venner. Send med en kopi av denne oppskriften. Hermans siste del blir hjemme hos deg.

Dag 10: Nå er Herman kjempesulten. Gi ham:
1 dl matolje
2 egg
1 eggeplomme
3 ts bakepulver
2 dl sukker
3 dl mel
1 ts salt
1 stor ts kardemomme
½ eple kuttet i små biter
1 håndfull rosiner
3-4 ringer ananas

Bland alt godt sammen og fordel Herman i store muffinsformer. Min røre ga 11 store og saftige muffins som jeg stekte på 175 grader midt i ovnen i ca 20-25 minutter.

Lykke til!


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

1 simona { 20.03.12, Kl: 15:07 }

Superkokken, denne Hermann, for en skuffelse! Deigen blir for tung og kompakt..Tror jeg kaster Hermann og lager min egen surdeig hver gang jeg skal bake noe, på denne måten slipper jeg å tenke på Hermann hver dag. sees på fredag!

Legg til en kommentar