Helstekt svinefilet med kremet saus

Denne retten er ganske så lik den kjente italienske retten Braciole alla Panna. Men vi velger å bruke helstekt svinefilet i stedet for svinekoteletter.

Denne retten kan virke vanskelig å lage, men den er egentlig ganske enkel. Ønsker du litt tilbehør til denne kan vi anbefale for eksempel potetpuré med timian og hvitløk , Potetbåter eller Rösti-poteter.

Ingredienser (til 4 personer)

15ml olivenolje
25g smør
600g svinefilet
salt og pepper
200ml tørr hvitvin
1ss hvetemel
1/3l kremfløte
300-400g fersk champignon, som du skjærer i skiver

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180C.

Skjær vekk fett og sener fra utsiden av svinefileten.

Varm oljen og smøret i en stekepanne. Legg fileten i stekepannen og brun den. Ta vare på oljen og smøret i pannen, dette skal vi bruke videre senere.

Legg fileten over i en ildfast form og stek i ovnen i ca 20 minutter, bruk steketermometer om du foretrekker det.

Ta fileten ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp i litt småtykke skiver.

Stek raskt champignonen i stekepannen som du brunte svinfeileten i. Her må du sansynligvis bruke en del smør utover oppskriften. Deretter tar du champignonen utav stekepannen og legger dem på et fat mens du jobber videre med sausen.

Tøm vinen i stekepannen og øk varmen. Kok vinen til den er minst halvert i mengde. Rør ut hvetemelet i kremfløten og tøm denne blandingen oppi stekepannen som inneholder vinen.

Smaksett med salt og pepper og la det småkoke i 5 minutter, mens du rører.

Deretter tilsetter du champignonen som du stekte tidligere og la det stå på lav varme i ca. 5 minutter, eller når sausen har tyknet.

Når du er fornøyd med resultatet, kan du legge skivene av svinefileten på et serveringsfat og deretter hell på sausen.

Buon Appetito!


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar