Helstekt Entrecôte med gurøtter og potetpuré

Hvis det er vanskelig å steke skiver – marinér en hel entrecôte og stek den hel! Lekkert, smakfullt og mørt.

Ingredienser:

En hel Entrecôte
Salt
Pepper
Buljong (link)
Timian
Olje
En liten løk
en selleristang
laurbærblad
Rødvin
maizenna
Madeira
ca 5 gulrøtter
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss hakket kapers
En håndfull bladpersille
1/2 kg poteter
7,5 dl melk
1 ts sennep
Et kryddermål muskat

La kjøttet hvile og bli romtemperert. Gni det inn over det hele med salt, pepper og timian. Gni eventuelt inn også med en teskje hjemmelaget grønnsakbuljong. La kjøttet hvile i romtemperatur ca 8-10 timer eller natten over.

Vask gulrøttene og del dem i staver. Ha dem i en sautepanne med litt vann, kapers og hvitløk. Det tar ca 20 minutter å lage gulrøttene, så de kan du sette på varmen når kjøttet begynner å bli ferdig. Sett da gulrøttene på middels varme.  Dersom det koker tørt, tilsetter du bare litt mer vann.  Tilsett hakket bladpersille til slutt når gulrøttene er møre.

Imens kan du også lage ferdig potetpuréen, klikk og les her hvordan du går frem.

Brun den ferdig marinerte entrecõten på alle sider i en smijernsgryte. La kjøttet bli liggende og tilsett ca 2 dl rødvin en grovhakket løk, en selleristang i biter, en gulrot i biter og et laurbærblad.

Sett gryten inn i ovnen på ca 120 grader, og sett et steketermometer midt inn i den tykkeste delen. Når temperaturen på steketermometeret når 55 grader slår du ned varmen i ovenen til 50-55 grader og lar kjøttet hvile. Det kan faktisk stå og hvile fra en halv til én time. Ta da kjøttet opp og legg det på en skjærefjøl.

Sil av grønnsakene fra sjyen i gryten og kok sausen inn med 1 dl rødvin til det er redusert til det halve. Tilsett et lite glass Madeira (valgfritt)
og la sausen koke opp. Dersom du vil ha en tykkere saus; Bland 1 ss maizenna i 1 dl vann og rør det ut i sausen slik at den blir blank og fyldig.

Skjær kjøttet opp i skiver….

…. og legg på tallerken sammen med saus, gulrøtter og potetpuré.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar