Hasselnøttkake

Nøtter gir smakfulle dessertkaker og her kommer oppskriften til en lekkerbisken av en hasselnøttkake.

Ingredienser:

125 g hasselnøtter
100 g smør
70 g sukker
4 eggeplommer
25 g mel
25 g melis
125 g ricottaost
½ – 1 ss hakket sitronskall
4 eggehviter
2 ss sukker
2 ss kirsch
fersken og/eller aprikossyltetøy
2-3 ruter med mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

Rist hasselnøttene i ovn på 200 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøl nøttene og fjern skallet – det gjør du lett ved å ta en liten håndfull og rulle dem mot hverandre mellom hendene. Legg nøttene i en pose og knus dem lett med en kjevle eller lignende redskap.

Pisk smør og sukker sammen. Ha i en og en eggeplomme og pisk godt mellom hver plomme du tilsetter. Deretter sikter du inn mel og melis.

Rikottaosten moses til den er passe luftig og blandes i eggeplommerøren sammen med nøtter og sitronskall.

Pisk eggehvitene og sukkeret stivt. Bland – med nennsom slikkepott, de to rørene sammen.

Smør en kakeform og hell røren i formen. Kaken stekes på 200 grader, nederst i ovnen i ca 30 minutter. La kaken få avkjøle i formen til den er lunken. Deretter hvelver du den på et pent fat slik at bunnen blir toppen. La den bli helt avkjølt før du dynker den med kirsebærbrennevin (eller en god likør). Dekk toppen med syltetøy og til slutt drysser du på revet mørk sjokolade.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

3 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar