Hønsesuppe
For kalde dager; En varmende og smaksrik suppe kokt på kraften av høns.
Ingredienser
1-2 l Hønsekraft
2-4 poteter
1 Selleristang
1 håndfull nudler, eller
Ris
1 liten purre
Strimlet hønsekjøtt eller skinke
Pepper
Slik gjør du det
For å få en god hjemmelaget hønsekraft koker du høns sammen med kålrot, gulrøtter, løk, og laurbærblad i ca 3 timer. Sil av grønnsakene og kok inn kraften til du har ca 1,5 liter. Dette er nærmere beskrevet under hønsefrikassé.
Kraften som er til overs når du har laget saus til hønsfrikassé, koker du altså inn og bruker som basis til denne enkle hønsesuppen.
Tilsett skrelte poteter og la dem koke møre. Purér potetene i kraften med stavmikser slik at kraften blir jevn og smidig.
Deretter er det bare å tilsette finhakket selleri, nudler eller ris og la det koke mørt. Tilsett til slutt finhakket purre og finskjært hønsekjøtt, eller skinke. Smak til med pepper og servér!
Stikkord:
hønsekjøtt, Hønsekraft, nudler, Pepper, poteter, purre, ris, selleri, skinke
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar