Hønsesuppe

For kalde dager; En varmende og smaksrik suppe kokt på kraften av høns.

Ingredienser

1-2 l Hønsekraft
2-4 poteter
1 Selleristang
1 håndfull nudler, eller
Ris
1 liten purre
Strimlet hønsekjøtt eller skinke
Pepper

Slik gjør du det

For å få en god hjemmelaget hønsekraft koker du høns sammen med kålrot, gulrøtter, løk, og laurbærblad i ca 3 timer. Sil av grønnsakene og kok inn kraften til du har ca 1,5 liter. Dette er nærmere beskrevet under hønsefrikassé.

Kraften som er til overs når du har laget saus til hønsfrikassé, koker du altså inn og bruker som basis til denne enkle hønsesuppen.

Tilsett skrelte poteter og la dem koke møre. Purér potetene i kraften med stavmikser slik at kraften blir jevn og smidig.

Deretter er det bare å tilsette finhakket selleri, nudler eller ris og la det koke mørt. Tilsett til slutt finhakket purre og finskjært hønsekjøtt, eller skinke. Smak til med pepper og servér!


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar