Grovt brød med rosiner

Brød med innhold! For de av oss som elsker rosiner smaker også grovt brød ekstra godt når rosiner tilsettes. Andre, som har et mer avslappet forhold til rosiner, kan velge bort denne ingrediensen og likevel få et deilig grovbrød.

Ingredienser:

50 g gjær
5 dl kefir
4-5 dl vann
3 ss olje
1 dl sesamfrø – kan sløyfes
1 dl linfrø
2 dl hvetekli
1 kg samalt rug
4-5 dl hvetemel
1 håndfull rosiner – kan sløyfes
1 ts salt

Fremgangsmåte:

Rør gjæren ut i litt av væsken – som skal være lunken. Tilsett så resten av det våte.
Bland i olje, sesamfrø, linfrø, hvetekli, samalt rug og salt. Tilslutt hvetemel – og rosiner (valgfritt) til deigen er passe fin og slipper bollen.
Legg et håndkle eller plast over bollen og la deigen heve på en lun plass til den er blitt dobbel så stor.

Etter heving knar du deigen godt. Del den i to. Lag runde brød, avlange, i form eller uten form. Uansett – la brødene få heve i ca 30-45 minutter.

Pensle brødene med vann. Du kan også strø over kli og/eller sesamfrø. Stekes på 180-200 grader (varmluft) nederst i ovnen i 45-60 minutter.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar