Grove rundstykker

Helgefrokosten blir litt ekstra smakfull med nybakte rundstykker på bordet. Disse rundstykkene kan du lage ferdig kvelden før, eller sette deigen til kaldheving og bake ut og steke samme dag som de skal serveres. Gode blir de uansett!

Ingredienser

1 pakke tørrgjær
1 ts maltekstrakt
6 dl vann
2 ss olje
8 dl hvetemel
2 dl rug
1 dl grahammel
1 dl kli
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
2 ts salt (gjerne uraffinert)

Slik gjør du det

Løs opp gjæren og maltekstraktet i lunkent vann. Tilsett olje. Bland de tørre ingrediensene og ha det hele, litt etter litt, i vannet. Eltes i kjøkkenmaskin i ca 8-10 minutter. La deigen heve ca en time i romtemeratur.

Bak sammen deigen og lag pølser som du bare bretter eller ruller sammen. Disse deler du slik at du får passe store rundstykker. Jeg trykket ut pølsene, lagde flate emner som jeg brettet dobbelt. Deretter skar jeg et lite rift på toppen.

Rundstykkene som er avbildet fikk et lite dryss av vann, salt og oregano på toppen. Rundstykkene setter du på bakepapir og lar dem få heve under et klede i ca 30 minutter.

Etter heving stekes rundstykkene midt i ovnen på 200 grader, varmluft – i ca 10-15 minutter, alt etter størrelse. Smaker deilig med både søtt og salt pålegg, og er gode å ha i matpakken dagen derpå. Rundstykker som dette kan selvsagt serveres til supper, salater og hamburgere.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar