Grillet squash
Tilbehør til grillede pølser, fisk eller kjøtt. Eller ganske enkelt som en salat. Passer flott å servere til andre retter, og f.eks på buffetbordet.
Ingredienser:
2 medium squash
ca 6-8 finhakkede hvitløkfedd
En håndfull basilikumblader revet i biter
Salt
Pepper
Olivenolje
Skyll av squashen i kaldt vann, og ta bort eventuelle rester av jord og støv.
Avhengig av hvor stor suashen er kan du dele den i to på tvers.
Skjær den i skiver på langs, ikke mer enn 5mm tykkelse.
Grill skivene til du ser de begynner å bli myke, og du får litt farge på dem. Skulle de svi seg litt i endene, det er ikke så farlig – det kan du skjære bort.
Når alle skivene er grillet, legger du dem side ved side på et serveringsfat slik at de ikke overlapper hverandre.
Dryss deretter over finhakket hvitløk og basilikum som du har revet for hånd (skjærer du dem med kniv blir de misfargede og mørke!) og drypper litt olivenolje over.
Legg deretter et nytt lag med grillede squash-skiver, og dryss over hvitløk, basilikumblader og olivenolje. Fortsett slik til du har brukt opp alle squash-skivene, og til du får noen lag.
La det gjerne stå ihvertfall en time slik at smakene får satt seg før du serverer.
Et par, tre, fire skiver på hver tallerken, og grillmat ved siden – det smaker!
Buon appetito!
Stikkord:
basilikumblader, hvitløkfedd, Olivenolje, Pepper, salt, squash
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar