Grillet indrefilet av svin

Grillet indrefilet, fantastisk smakfullt, mørt og saftig. Her gjelder det å ta tiden til hjelp med omsorgsfull marinering, være vaktsom ved grillen, og lage tilbehør som matcher – både i farge og smak.

Ingredienser: (8-10 personer)

2-3 store svinefileter
rødvin
olivenolje
sitron
urter (f.eks salvie, rosmarin, basilikum, timian)
sennep
poteter
salt
pepper
smør
løk
tomater
paprika

Inges grillede indrefilet av svin er marinert i rødvin, olje, sitron, urter og sennep. Bland marinaden i en skål som rommer alt kjøttet. Marinaden behøver ikke dekke kjøttet, det holder at det kommer ca halveis opp. Vend det heller innimellom og la det stå i kjøleskap natten over.

Lag Hasselbakte poteter. Snitt potetene (ikke helt ned!). Sett dem i en ildfast form – og pensle dem med smør, ha på salt og pepper. Sett dem inn i ovnen på 220 grader i 55 minutter. Pensle dem underveis med smør

Lag enkle, smakfulle og fargerike grillspyd (f.eks løk, tomater, paprika).

Bildet: Ferdig grillede grønnsaker i kø

 

La det marinerte kjøttet bli gjennomstekt og få fin farge.

 

Skjær det opp i fine stykker, og voilà … you’re the hero of the day.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar