Goan chicken curry

Dette er en Goan chicken curry som er relativt enkel å lage. Den er spicy og velsmakende.

Denne retten serveres med naanbrød og/eller ris.

Ingredienser (til 4)

4 store kyllingbryst/fileter, kuttet i biter
3ss olje
1ts gule eller brune sennepsfrø
1 stor løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
400ml kokosmelk på boks
salt

Til marinaden:

1ts paprika pulver
1/2ts malt gurkemeie
1 1/2ss malt koriander
1ts malt spisskummen
1ts cayennepepper
1ss sitronsaft
1/2ts salt
75ml vann

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden til en løs, smidig masse. Putt marinaden i f.eks. en brødpose og putt kyllingbitene oppi.

Snu på posen under marineringen. Mariner i 30-60 minutter. Dersom du ønsker mer smak, kan du marinere kyllingbitene lengre.

Varm oljen i en dyp stekepanne og tilsett sennepsfrø. Når sennepsfrøene begynner å poppe og hoppe rundt i pannen, tilsetter du løk og hvitløk.

Stek løken til den er gyllenbrun. Deretter tilsetter du kyllingen og eventuelt den marinaden som måtte være igjen.

Stek på svak varme i ca 8 minutter, før du tilsetter kokosmelk. Øk varmen litt og få det til å småkoke.

La det småkoke i ytterligere 10-12 minuter til sausen har tyknet litt. Smak til med salt om nødvendig.

Nyt!


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar