Glad Mat og glade venners lag
Superkokken & Co hadde egentlig tenkt å få oversikten over hele området rundt Vågen i Stavanger aller først; orientere seg om hvem som tilbydde hva, hvor og når…. Vi passerte standhaftig Idsøes grillede pølser. Men, med så mange fristende retter, deilig matlukt, spisende matdeltagere, så viste det seg å være en umulighet å gå forbi uten å smake.
Vi måtte smake, bare litt. Og det var det mange muligheter for å gjøre. På de fleste bodene kunne vi kjøpe små smaksretter for 30-40 kroner, og da var kalaset igang! Starten var forsiktig med en liten aperetif av aroniasaft.
Deretter fulgte i rask rekkefølge småretter fra tex-mex: kyllinglår, tortilla, enchillada og spare ribs. Nam-nam. Deretter stoppet vi opp for bare å se på steking av nanbrød i tandoor-ovn.
Det lot seg ikke gjøre å gå videre uten å smake. Her testet vi ut nybakt nanbrød, med og uten ost, samt grillet kylling. Alt velsmakende og et fryd for øyet. Rikelig var denne smaksbiten – i motsetning til smulen leverandøren av osteburger, les: «ostesmule».
Is og litt søtsaker fikk vi med oss før turen gikk hjemover for å spise egen fangst av krabbe til kvelds.
Ja – og før desserten fikk vi selvsagt smakt oss gjennom noen franske oster. Snakk om flaks, damen i ostedisken var italiensk og da fikk vi både ost og en lang prat om livets goder på italiensk.
Stikkord:
Glad Mat
Del med andre:
1 kommentar
man ska ha kul då man lagar mat
ha ha ha
Legg til en kommentar