Gålåeplekake á la frøken Unni

Dette er en hyttekake – du tar det du har og lar det stå til. Det slår aldri feil på hytta, egentlig. Iallefall, her kommer en nokså omtrentlig oppskrift på en hyttekake.

Ingredienser:
ca 125 gr smør (har ikke vekt på hytta, så da bruker jeg streken på smørpakken)
1 – 1,5 kopp sukker (litt sånn vanlig kaffe-kopp som tilsvarer en halv krus)
2 – 2,5 kopper mel
3-4 epler
masse rosiner om du liker det
sukker og kanel til pynt

Slik kan det også gjøres:
Smelt smør – mer praktisk hvis du ikke har mikser. Rør smør og sukker sammen – uten å anstrenge deg for mye. Ha i mel til du får en passe fin og glatt røre.

Hell røren i en form. Skrell og del eplene i båter. Dytt eplene ned i kakedeigen og tilsett rosiner. Til slutt strør du på sukker og kanel til pynt og som en ekstra smaksforsterker.
Stekes ved ca 180 grader til du ser at den løsner på kanten, eller at det ikke sitter deig igjen når du prikker den med en fyrstikk. Du kan gi den en kort avslutning under grillen slik at sukret karamelliseres (det glemte jeg imidlertid denne gangen).  Det tar rundtomkring 30 minutter.
Serveres lunken, med eller uten noe til.


Stikkord:
, , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar