Fyrstekake
Fyrstekake – eller mandelkake er en lekker saftig sak som fungerer godt til både dessert og som kaffekake. Husk – du må starte med mandlene en dag eller to før kaken skal serveres.
Ingredienser:
230 g hvetemel
100 g smør
125 g melis
2 eggeplommer
4-5 ss vann eller tørr hvitvin
Fyll:
180 g mandler
180 g sukker
2 ss smør
2 ss fløte
2 eggeplommer
2 ss hvetemel
Fremgangsmåte:
Til bunnen blandes alle ingrediensene før du har plast rundt mørdeigen og lar den få hvile kaldt i en times tid. Så enkelt er det.
Til mandelfyllet skåldes mandlene før de legges i en bolle med kaldt vann. La mandlene få stå under vann i 10-12 timer. Vannet siles av og i food prosessoren maler du mandlene sammen med sukkeret, før du tilsetter smør, fløte, eggeplommer og hvetemel. Til slutt har du en deilig mandelmasse.
Bruk i overkant av 2/3 av mørdeigen til kakebunn og kakevegg. Kjevle mørdeigen fint og kle den i en godt smurt form. Ha i mandelfyllet og slett det passe pent utover. Resten av deigen kjevler du til pynt. Lag strimler som du legger på toppen av kaken. Helt til slutt pensler du med egg.
Kaken stekes nede i ovnen på ca 175 grader i ca 45 minutter.
Stikkord:
eggeplommer, fløte, hvetemel, Hvitvin, mandler, melis, smor, sukker, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar