Fritterte Squash-blomster
Vakre å se på, og smaker vidunderlig. Benytt sjansen når sesongen er her.
Ingredienser:
Squash-blomster
Mel
Salt
Pepper
Olje til steking
Plukk de blomstene der det ikke kommer frukt.
Skjær bort den nederste og harde delen mot stengelen, og ta ut støvbærerne.
Det er flere måter du kan steke dem på:
For 6-10 blomster: Ha 2 1/2 ss mel i en skål. Tilsett kaldt vann, og rør til det blir smidig og får konsistens som litt tykk fløte. Dypp blomstene i røren og fritér til de blir gyldne.
Den enkleste er å skylle dem i kald vann, vend dem i mel, og fritér eller stek dem i panne til de blir crispy:
En tredje måte er å fylle dem med ost. Dytt en liten skive med italiensk scamorza (eller annen ost) inn blomsten før de friteres.
Mens de ennå er varme strø på salt, og eventuelt pepper.
Passer ypperlig som en liten sak med et glass hvitvin eller Prosecco til. Som en forrett eller antipasto, eventuelt sammen med oliven, og tørket tomat.
De er så gode at de går fort unna! Det er vanligvis ikke noe problem – men, husk å spise dem mens de ennå er varme og sprø.
Selv om noen skulle bli litt svidd – fortvil ikke, de smaker fremdeles fabelaktig godt.
Stikkord:
Antipasto, forrett, mel, olje, ost, Pepper, salt, scamorza, scamorza-ost, Squash-blomster
Del med andre:
2 kommentarer
Er der andre oste du kan anbefale at bruge?
En annen ost er mozzarella. En liten terning sammen med en halv ansjosfilet, gir det en spennende kombinasjon.
Legg til en kommentar