Fritert fjellørret i grønnsak vinaigre
Dette er en klassisk oppskrift på bondekost fra Italia ‘Pesce in Carpione’. Ulike typer småfisk brukes; sardiner, ørret samt en som heter Alborelle. Ingredienser:
5-7 små fjellørreter
Mel
Salt
Pepper
Olje
2 store løk (røde), deles i to og skives
2 selleristenger, deles i to og skjæres i skiver
2 gulrøtter, deles i to og skjæres i skiver
Et par hvitløkfedd
1 ts salvie
1 ts rosmarin
2-3 dl eddik, helst en god rød eller hvitvinseddik. Behøver ikke være dyr!
Grønnsakbuljong
Varm opp oljen i en høy kasserolle. Vend fisken i mel og fritér til den er gylden og sprø. Bruker du litt stor ørret kan du gjerne dele den i to på langs slik at den er enklere å fritere. Legg fisken på kjøkkenpapir og la den renne av.
I en kasserolle varmer du opp olje og tilsetter løk, selleri, gulrøtter, hvitløkfedd, salvie, rosmarin og lar det hele bli
bli gyldent i et par minutter.
Tilsett deretter eddik, en terning med god grønnsakbuljong, og la koke i 5 minutter. Det skal ikke koke tørt, tilsett eventuelt vann.
Legg den stekte fisken side om side på et serveringsfat (eller i en glassform) og hell deretter grønnsakene over.
La all fisken bli godt dekket. Det skal være et par tre cm med væske fra bunnen av fatet.
Dekk til og sett i kjøleskapet i minimum 24 timer.
Serveres med grovt brød med en god sprø skorpe og smør.
Stikkord:
eddik, fjellørreter, Grønnsakbuljong, gulrøtter, hvitløkfedd, løk, mel, olje, Pepper, rosmarin, salt, salvie, sardiner, selleristenger, ørret
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar