Focaccia

Focaccia er smaken av lange middager, fersk brød til lunsjen og en litt anderledes matpakke dagen etterpå – hvis det er rester igjen da! Jeg liker å lage focaccia av speltmel fordi jeg syns det gir litt mer smak i forhold til vanlig hvetemel. I tillegg gir speltmelet mer luft i focaccia’en og minner meg om slik jeg får den i Italia.

Ingredienser:
1 kg speltmel
25 gr tørrgjær
1 ts salt (bruk gjerne uraffinert havsalt)
1 ss olivenolje
6,5 dl vann
Rosmarin

Bland tørrgjær i lunkent vann og la gjæren løse seg helt opp. Ofte tilsetter jeg en klype sukker for at gjæren skal få maks ytelse. Deretter tilsettes olje, mel og salt. Bruker du husholdningsmaskin, lar du deigen elte i ca 8 minutter. Elter du for hånd bør du kna deigen i 12-15 minutter. La deigen heve på en lun plass og under klede i 1 time.

Hell deigen over i en langpanne med bakepapir i bunnen. Kjevle eller trykk den ut slik at hele formen dekkes. La deigen heve en gang til, denne andre gangen holder det med 30 minutter. Etter 20 minutter lager du groper med fingertuppene i deigen. Før du setter focacciaen i ovnen, stør du over rosmarin.

Stekes på 185 grader – varmluft i ca 20 minutter.

La brødet få avkjøle seg på en rist og uten klede. Før servering pensler du med en god olivenolje og strør på litt salt. Serveres i passe biter. Kan spises alene sammen med litt ekstra olivenolje og balsamico, med oliven og soltørkede tomater og artisjokk. Passer ypperlig til supper og salater og som allerede nevnt; til matpakke den dagen du skal belønne deg selv med noe ekstra godt. Se bilde:

 

 

 

 


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar