Fluffy bondeomelett
Omelett er ”man-tager-hva-man-haver” og denne gangen ble det potet, løk og sopp – fordi det var sesong for både sopp og løk. Neste gang erstatter jeg kanskje soppen med skinke eller bacon.
Ingredienser:
3-4 kokte poteter
2 par håndfuller med sopp – som er forvellet på forhånd
1 løk
2- 3 dl melk
2-3 ss mel
2-3 ss smør
salt og pepper
4 egg
Litt parmesan, om du vil
Fremgangsmåte:
Del de kokte potetene i skiver og legg dem i bunnen av pannen sammen med lettstekt løk og sopp. Ha på salt og pepper.
Kok en hvit saus av smør, mel og melk. La sausen avkjøle litt før du tilsetter eggeplommene. Eggehviten pisker du skikkelig stiv før du bretter den lett inn i hvitsausen. Denne blandingen heller du med nennsom hånd over potetene. Strø over litt parmesan om du syns det gir en ekstra god smak.
Sett stekepannen inn i varm ovn. Stek omeletten i ca 15 minutter på 200 grader. Slik ser den deilige omeletten ut når den kommer ut av ovnen – ikke til å motstå!
Stikkord:
Egg, løk, mel, melk, Parmesan, Pepper, potet, salt, smor, sopp
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar