Fersksuppe
En god gammeldags fersksuppe er ikke å forakte. Den er full av vitaminer fra høstens rotfrukter – og selvsagt full av gode smaker. Enklere lar det seg ikke gjøre å lage en suppe som fungerer som både middag, såvel som festmat.
Ingredienser:
500 gr suppekjøtt av høyrygg eller annet oksekjøtt
olje
1 kålrot skjært i terninger
ca 5 gulrøtter
poteter
1/4-1/2 hodekål
franske bønner
vann
buljong eller kraft
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skjær opp alle grønnsakene og del kjøttet opp i passelige biter. Ha olje i en kasserolle og brun kjøttet. Tilsett alle grønnsakene, rør om og la de bli blanke – det tar et par minutter.
Tilsett vann slik at grønnsakene såvidt dekkes. Evt kan du erstatte noe av vannet med kraft, eller du kan røre inn 1/2 ss hjemmelaget buljong. La suppen småkoke i 2-3 timer eller inntil kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper.
Stikkord:
buljong, franske bønner, gulrøtter, hjemmelaget buljong, hodekål, høyrygg, kålrot, Kraft, oksekjøtt, olkje, poteter, salt og pepper, suppekjøtt, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar