Fersksuppe

En god gammeldags fersksuppe er ikke å forakte. Den er full av vitaminer fra høstens rotfrukter – og selvsagt full av gode smaker. Enklere lar det seg ikke gjøre å lage en suppe som fungerer som både middag, såvel som festmat.

Ingredienser:

500 gr suppekjøtt av høyrygg eller annet oksekjøtt
olje
1 kålrot skjært i terninger
ca 5 gulrøtter
poteter
1/4-1/2 hodekål
franske bønner
vann
buljong eller kraft
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skjær opp alle grønnsakene og del kjøttet opp i passelige biter. Ha olje i en kasserolle og brun kjøttet. Tilsett alle grønnsakene, rør om og la de bli blanke – det tar et par minutter.

Tilsett vann slik at grønnsakene såvidt dekkes. Evt kan du erstatte noe av vannet med kraft, eller du kan røre inn 1/2 ss hjemmelaget buljong. La suppen småkoke i 2-3 timer eller inntil kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar