Ferske hjemmelagde pølser, Luganighetta
Pølser slik de lages i Italia og Ticino i Sveits. Smaken varierer fra pølsemaker til pølsemaker. Felles er at denne typen pølse kveiles opp og legges på grillen eller panna. Her følger en standard oppskrift:
Denne pølsen har flere navn avhengig av hvor man er i Italia eller Sveits. Luganega, Luganighe, Luganiga, Luganighetta, eller ganske enkelt salsiccia frescha.
Fersk pølse fra Ticino (Luganighetta) 2 kg:
2 kg svinekjøtt (20-30% fett)
2 ts salt
2 ts pepper
1 1/2 ts malt muskat
1/2 ts malt koriander
< 1/2 ts kanel
< 1/2 ts nellik
1 hvitløkfedd trukket i et glass rødvin (eventuelt Marsala)
Superkokken elsker pølser laget med fåretarm (wienerpølse-størrelse). Den er ganske tynn, og er litt vanskeligere å håndtere enn f.eks svinetarm. Men den er utrolig «mør». Når du steker pølser laget med fåretarm er det nesten som tarmen smelter inn i pølsene.
Én viktig ting å huske når du skal lage pølser er at utstyr og kjøtt må være kaldt.
Fremgangsmåte for å lage egne pølser kan du lese her.
Luganighetta er fantastisk god og anvendelig. Kan legges på grillen, deles opp og spises som antipasto (forrett). Den kan stekes sammen med løk og tomat, eller til polenta, eller has i ristto.
Fersk og hjemmelaget, og klar i grillpanna:
Stikkord:
ferske hjemmelagde pølser, ferske pølser, hvitløkfedd, jul, kanel, malt koriander, Marsala, muskat, nellik, Pepper, rødvin, salt, svinekjøtt
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar