Får-i-kål-i-øl

Jeg foretrekker å lage får-i-kål i leirgryte. Det er raskt og lett og resultatet blir alltid så godt.

Ingredienser:
Lammekjøtt og kål – like mengder, feks 1 kg
salt
helpepper
rosmarin
1,5 dl øl
smør (om du vil)

Fremgangsmåte:
Putt lammeskiver nederst og øverst i gryten, den fete siden ned. Derimellom har du på salt, helpepper, rosmarin og kål. Legg noen småklatter med smør innimellom. Til slutt heller du over et godt, mørkt øl.

Gryten står i ovnen i noen timer på 175 grader, lavere temperatur gir lengre tid i ovnen – det tilpasser du selv. Underveis løfter jeg på lokket og øser litt kraften slik at de øverste lagene også får litt væske. Når kjøttet løsner fra benet er middagen ferdig. Nytes- og husk at får-i-kål-i-øl med fordel kan spises som restemat dagen etterpå.


Stikkord:
, , , , ,


Del med andre:

3 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar