Eplekake med mandler

Høst og epler fra venners hage betyr eplekaker i ulike varianter. Her er oppskriften på en kake som er både lett og rask. Sissels sure epler gjør seg godt, men søte epler går supergreit, de også. Jeg velger som oftes å lage kaker, chutney og eplemost med de eplene som er for sure til å spise.

Ingredienser:
1 dl mel
125 g smør
60 g sukker
60 g brunsukker
1 ts bakepulver
2 egg
4 epler
1 ts kanel
10-15 mandler (du kan også bruke rosiner i stedet for, eller i tillegg til)

Bland de tørre ingrediensene og ha i smør som er delt inn i små terninger. Kjør det hele i foodprosessor eller mixmaster. Visp eggene for hånd – tilsett ett for ett omgangen i røren.

Kle en kakeform med bakepapir og hell røren i.

Skrell eplene for skall og kjernehus og kutt opp i biter som trykkes ned i kakedeigen. Strø over kanel og finhakkede mandler.

Stekes nederst i ovnen på 180 grader (varmluft) eller på 200 grader v/over- og undervarme. Etter 30 minutter skal kaken være ferdig, men sjekk for sikkerhets skyld med en bakepinne – eller gi den 5 minutter ekstra.


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar