Eplekake med epler opp og ned, eller noe i den duren

Dette er en skikkelig gammel familieoppskrift. Jeg ga tante Arnhild et ekstra glass portvin og vips så var den hemmelige oppskriften min. Før i tiden, i Nord-Norge, var epler en sydfrukt som ikke var lett tilgjengelig.  Følgelig var eplekake luksus – spesielt denne med hele 4 egg og masse smør. Godt at Superkokken har en favoritt-tante som er en hund etter portvin.

Ingredienser:
750 gr epler – sure går også fint
1 sitron
250 g sukker
200 g smør
200 g hvetemel (jeg bruker fin-fint mel)
1 ts bakepulver
4 egg

Start med å skrelle epler og fjerne kjernehus. Del eplene i to. Rasp sitronskall før du presser saften av  sitronen. Ta vare på skallet.

Kok opp vann og tilsett saft fra sitronen og 50 gr sukker. La syde i pannen i ca 5 minutter. La eplene renne av i et dørslag.

Rør smør og sukker sammen. Ha sitronskall og bakepulver i melet. Tilsett litt hvetemel. Deretter tilsetter du et egg. Rør godt mellom hver gang du tilsetter egg. Rør inn vekselsvis hvetemel og egg.

Smør en stor kakeform og dekk bunnen med eplene. Hell deigen over og gjør overflaten pen og nett med en slikkepott.

Stekes på 200 grader i ca 40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Kaken avkjøles på rist før du hvelver den over på et fat. Vips så ser du eplene som var nede, oppe – gyldne og fine.  Serveres med eller uten kremfløte. Og selvsagt; nydelig med et glass portvin til!


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar