Eplekake med crunch og grapparosiner

Jeg anbefaler å ha et lite glass med grapparosiner på lur i kjøleskapet, plutselig en dag får du bruk for det. Eplekaken kan lages med eller uten grapparosiner, men har du noen rosiner som har ligget i grappa, rom eller cognac, gir det kaken en ekstra piff.

Ingredienser (til en rundform eller to små brødformer):

125 g smør
125 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
1-2 ts vaniljesukker
3-4 ss appelsinsaft
3 ss grapparosiner (kan også erstattes med litt malt kanel eller frisk ingefær)

Noen epler

Dryss:
1 dl hvetemel
2-3 ss smør
1-2 ss sukker

Fremgangsmåte:

Skrell eplene, fjern kjernehus og del i små biter. Legg eplebitene i en kasserolle med litt smør i bunnen, strø på sukker og la dem få et kort oppkok.

Rør sukker og smør til det er lyst og luftig. Tilsett eggene. Hell på appelsinsaft og så sikter du inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Rør eplebitene og rosinene inn i deigen.

Dryss lager du ved å smuldre smør, sukker og hvetemel.

Kle kakeformen med bakepapir, hell røren over og til slutt har du drysset på toppen.

Kaken stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca 1 time / 1 time og 15 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Når kaken er ferdig stekt, lar du den få avkjøle seg i 10 minutter før du tar den ut av formen.

Kaken serveres lunken, kald, med eller uten krem, is – med andre ord; smaker deilig uansett!


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar