Eplekake

Denne eplekaken blir saftig og god. Du kan lage den med eller uten valmuefrø – begge deler smaker like godt.

Ingredienser:
150 g smør
250 g sukker
3 egg
300 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1.5 dl melk
1 ss revet sitronskall
kanel og sukker
3 store epler

Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker og rør inn egg, mel, bakepulver, melk og sitronskal (og valmuefrø om du vil). Bland røren godt og pisk til den blir lett og luftig.
Smør en rund form, eller kle den med bakepapir og hell røren forsiktig i formen. Legg de ferdig skrellede og løvtynne epleskivene i et pent mønster. Dryss over rikelig med kanel – og litt sukker.

Settes i varm ovn og stekes på 180 grader i ca 45 minutter. Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig stekt. Kaken kan serveres varm eller kald – med eller uten fløte, youghurt, is, syltetøy osv.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar