Energi-bar til Styrkeprøven

Det gamle rådet å ta med mandler og rosiner ikke er dumt når Superkokken legger ut på Styrkeprøven. Her er noen tips til å lage egne energi barer basert på nettopp mandler og rosiner, til en brøkdel av prisen i butikk. Les videre og få tips – så får du rene gourmet-turen på sykkel til Oslo.
I prinsippet er dette en mandelbunn tilsatt tørket frukt og de smakene du liker.

Ingredienser:

4 egg
200 g sukker
200 g malte mandler

Rosiner, aprikos eller annen tørket frukt
Honning
1 ss hvetemel
Kakaopulver (valgfritt etter smak)
Mandelessens (valgfritt etter smak)
Vaniljepulver eller essens (valgfritt etter smak)
Eventuelt andre smakstilsetninger

Mal mandlene i en kjøkkenmaskin, tilsett rosiner og tørket frukt mot slutten.
Ha over alt i en bolle.

Pisk eggene. Når du har pisket en stund has sukker/melis i. Pisk til det blir en eggedosis.

Bland mandler og eggemassen. Rør inn honning.
Hell massen i en smurt form eller på bakepapir.

La det stå i ovnen på 190 gr i ca 40 min. Ta ut formen når den er ferdig. og la den avkjøles.

Den kan så skjæres i så store stykker som du ønsker og er mest praktisk å ta med seg på turen.
Superkokken pakker dem inn i matpapir, og legger dem i baklomma på sykkelskjorta.

Andre «gourmet»-tips til turen?

Hva kan ellers ligge i baklomma på lange trim- og sykkelturer? Egentlig alt som er godt!
Etter lange motbakker er det motiverende å se frem til noe deilig å spise.

I år tenker Superkokken å ta med wienerpølse i lompe. Ganske praktisk  – for de kan ligge der på rad og rekke – de holder seg jo varme av seg selv i baklomma!

Noe annet som er godt og passer fint i flate sykkellommer er oppskjærte pizzastykker. Pizza med skinke eller ansjos – et par stykker av hver, kanskje…

Etter en slik hovedrett passer det ypperlig å spise hjemmelagede energi-barerer til dessert. Og en liten banan til slutt. Ernæringsmessig får Superkokken det han trenger av energi; karbo, proteiner og fett.

Hvis du kun satser på energibarer, og i tilleggg tar med noen bananer er jo det et fullverdig måltid i seg selv. Frukt og nøtter kompletterer hverandre ernæringsmessig.

..og hva skal det være å sportsdrikke til?

Vanlig blå Farris skal visstnok ha den perfekte saltbalansen. Det er viktig å være nøye med saltet. Du skal ikke tulle med det og ha for mye, og heller ikke for lite. Superkokken blander 50/50 Farris og eplejuice. Det er drikken som får fart på strikken!

God tur!


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar